Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

A kutatás-fejlesztés adókedvezményei Magyarországon

A magyarországi adó- és jogszabályi környezet bátorítja, szubvencionálja a Magyarországon tevékenykedő gazdasági társaságokat, vállalkozásokat kutatás-fejlesztési tevékenységükben. A magyar adótörvények lehetőséget biztosítanak arra, hogy a bizonyítottan kutatás-fejlesztést végző vállalkozások a Magyarországon végrehajtott kutatás-fejlesztési projektjeikhez kapcsolódóan k+f adókedvezményt, vagy adókedvezményeket vegyenek igénybe.

A kutatás-fejlesztés adókedvezményei Magyarországon

Az adókedvezmény mértéke több paramétertől függ, de akár a kutatás-fejlesztési projekt érvényesíthető összes költségének a 9%-át is elérheti. További előnye ennek az adókedvezménynek, hogy elhatárolható és később, de 5 éven belül érvényesíthető.

A kutatás-fejlesztés adókedvezmény jóformán minden vállalkozás számára nyitva áll, csupán az a kikötés, hogy a vállalkozásnak magyarországi székhellyel vagy fiókteleppel, valamint a magyar adószámmal kell rendelkeznie illetve a kutatás-fejlesztésnek, magának a k+f projektnek Magyarországon kell megvalósulnia.

Ez az adókedvezmény csak minimális adózási kockázattal bír, hiszen a k+f projekt még a kedvezmény igénybevétele előtt minősíthető, a hivatalos kutatás-fejlesztési minősítés vagy szakértői vélemény egy viszonylag egyszerű és átlátható eljáráson keresztül megszerezhető. A hivatalos k+f minősítés megszerzése ajánlott, mivel a jelenleg érvényes jogszabályi feltételek szerint csak a hivatalos kutatás-fejlesztési minősítéssel rendelkező projektek, tekinthetők kétséget kizáróan kutatás-fejlesztési tevékenységnek.

Bővebb info: glosz.eu, glosz@glosz.eu

Címke:

k+f adókedvezmény, kutatás-fejlesztés adókedvezmény

2019-05-15