Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Egy vállalkozás nem csak a pénzről szól!

Sokan azt hiszik, ha vállalkozást indítanak, akkor egyből meggazdagodnak. Jól felemelik a szolgáltatások vagy a termékek árát, és várják a sok vevőt és a hatalmas bevételt. Azért ez sajnos nem így működik, a sikeres vállalkozásnak nagyon sok receptje van, de az biztosan nincs közöttük, hogy mindennek a pénzről kell szólnia.

Egy vállalkozás nem csak a pénzről szól!

A legfontosabb a saját idő

Természetesen magára a vállalkozásra is időt kell áldozni, hiszen magától nem lesznek ügyfelek. Ki kell találni a marketinget, a filozófiát a vállalkozás mögé. Ehhez számtalan vállalkozói blog adhat tippet, tanácsot, hiszen nagyon sokan foglalkoznak ezzel a dologgal. De ez csak egy teendő a sok közül. Az anyagi biztonság nagyon fontos, de egy induló vállalkozásnak rendelkeznie kell minimum fél évnyi tartalékkal ahhoz, hogy be tudja indítani, fel tudja futtatni saját magát. Szembe kell nézni azzal, hogy az első hónapokban kevés vagy nulla bevétel lehet, de ez nem szabad, hogy elvegye az ifjú vállalkozók kedvét az egésztől.

Ahogy a munkahelyeken is, itt is megvan a szamárlétra, amit meg kell járni. A jelenleg sikeres cégek, vállalkozások is elkezdték valahol, és bizony kellett nekik is idő arra, hogy elismertek legyenek. A vállalkozásra szánt idő mellett ugyanolyan fontos maga a vállalkozás nyújtotta szolgáltatás vagy termék minősége. Teljes odaadással és lelkesedéssel kell végezni a mindennapi feladatokat, és egy idő után biztosan meglesz az eredménye. Ha vannak alkalmazottak, akkor az ő motiválásuk ugyanolyan fontos, hiszen nekik is sajátjuknak kell érezniük az egészet, különben elveszítik az érdeklődésüket a munka iránt.

Egy vállalkozás indítása előtt a konkurencia tevékenységét is fel kell mérni, és el kell gondolkodni azon, hogy lehet-e az ő szolgáltatási színvonaluk fölé menni, képes lesz-e a vállalkozó olyan plusz dolgot adni a szolgáltatás mellé, amivel vonzóbb lehet az ügyfelek számára. Ha igen, akkor bele kell vágni, és alázatosan dolgozni napról napra. Amint megrészegíti a pénz iránti mohóság a vállalkozást, akkor azonnal elkezdődnek a gondok, amiket ha nem időben kezelnek, akár a vállalkozás bukásához is vezethetnek.

Címke:

Vállalkozói blog

2019-04-30