Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Hőszivattyú telepítés Szombathelyen

A hőszivattyú a hő szállítására alkalmas berendezés. A hőszivattyú által szállított hő kivonása az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből történik, azért hogy azt a berendezés egy magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa. A hőszivattyú technológiája már nem új keletű, azonban csak az utóbbi időben kezdett elterjedtebbé válni Magyarországon. A környezetbarát módon előállított energia nem csak fűtésre használható, hanem melegvíz-előállításához is.

Hőszivattyú telepítés Szombathelyen

Ha szempont az energiahatékonyság és a környezettudatosság

A hőszivattyú technológiája a levegőből vagy a földből nyert energiát használja fel, ami azt jelenti, hogy teljesen környezetbarát és kitűnő a hatásfoka. Éppen ezért is egy fantasztikus megoldás, ha fontos számunkra a környezetünk és egy hosszútávú, megtérülő befektetésben gondolkodunk. A hőszivattyú telepítése lehetséges újonnan épülő épületeknél, de nem képez akadályt a már meglévő ingatlanoknál sem. A családi házakhoz is kimondottan jó és gazdaságos megoldás egy hőszivattyú telepítése Szombathelyen is, mivel energiatakarékos, segítségével akár meg is felezhetjük az energiaköltségeket.

Működése során hőt von el a környezettől, ami lehet a levegő, a víz, vagy a talaj. Attól függően, hogy melyik hőforrást alkalmazza, 3 típust különböztetünk meg: levegő-víz hőszivattyú, talajhő-víz hőszivattyú vagy víz-víz hőszivattyú. A levegő-víz hőszivattyúkkal nyáron még hűteni is lehet.

A hőszivattyú telepítés Szombathely területén elsőre túl nagy beruházásnak tűnhetnek, hosszútávon viszont garantáltan megtérülnek. Ezek a modern berendezések a legújabb technológiákat használva megfelelnek a jelenleg hatályban lévő energiahatékonysági követelményeknek, hozzájárulva az ingatlan értékének a növekedéséhez.

A hőszivattyú telepítés esetén nincs széndioxid szennyezés és káros anyag kibocsájtás, valamint a fűtési és meleg víz előállítási költségek akár a felére is csökkenhetnek. A technológia nem utolsó sorban még épület hűtésre is kiválóan alkalmazható.

Címke:

Hőszivattyú telepítés Szombathely

2022-07-13