Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

A hidrogén vagy elektromos autóké a jövő?

Ma nagyon sok helyen látni elektromos autókat és ingyenes töltő állomásokat a városokban. Az autó az energiát az akkumulátorból nyeri, de vannak olyan autók is, amelyek szuperkondenzátort használnak. A szakemberek véleménye megoszlik arról, hogy valóban az elektromos árammal meghajtott autóké-e a jövő.

A hidrogén vagy elektromos autóké a jövő?

Hidrogén autókat tesztel a Toyota

Kaliforniában kezdődött a Toyota és a Kenworth közös ötlete, miszerint az áruk szállítására hidrogén meghajtású motorokkal felszerelt nyergesvontatókat használjanak. A projekt még csak tesztelési fázisban van, és természetesen nem vehetik fel ezek az autók a dízel társaikkal szemben a versenyt, de az eddigi tesztek alapján jobb eredmények tapasztalhatóak, mint az elektromos áram esetén.

A cél az lenne, hogy a Los Angeles-i kikötőből induló teherforgalom egy részét teljesen környezetbarát módon bonyolítsák le, hiszen így is rengeteg olyan dolog van, amivel az emberiség jelentősen szennyezi a környezetet. Ez a forgalom nem kicsi, ezért a kaliforniai környezetvédelmi ügynökség is nagy mértékben támogatja a kezdeményezést. Jelenleg egy töltéssel 480 km hatótávolságot lehet elérni, ami azért nem rossz, de ez a szám még nem elég ahhoz, hogy sokak számára vonzó legyen. A jelenlegi tapasztalatok alapján a hidrogén-hajtás még mindig életképesebbnek tűnik a tisztán elektromos hajtásnál, mivel a hidrogéntartályok feltöltése jóval gyorsabban megy az akkumulátorok töltésnél.

A témával kapcsolatos üzleti tanácsok sokasága jelenik meg naponta az interneten, hiszen nagyon foglalkoztatja az embereket, hogy olyan technológiát állítsanak elő, ami hosszú távon mindenképpen lecserélheti a jelenlegi környezetszennyező megoldásokat. A megoldás biztosan meglesz, csak az a kérdés, hogy mikor. A Toyota töretlenül kitart a megoldás tökéletesítése mellett, bár úgy látják, a személyautók körében továbbra is az elektromos megoldások szimpatikusabbak az emberek számára. Ugyanakkor nem kizárt, hogy a teherautókba szerelt dízelmotorok kiváltására a hidrogén-hajtás válik be, hiszen ugyanolyan csendes és tiszta, mint az elektromos hajtás.

Címke:

Üzleti tanácsok

2019-04-26