Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Forgalomnövelés email marketinggel?

Egyesek szerint nagyon jó megoldás lehet a forgalom magas növelésére az automatizált email marketing. Ezzel a megoldással automatikusan mennek ki a promóciós emailek a felhasználóknak, amelyekre ők iratkoztak fel, ezáltal különlegesnek érzik magukat és növelik az elhivatottságukat a cég vagy vállalkozás felé.

Forgalomnövelés email marketinggel?

Milyen egy jó automatizált email?

Egy ilyen email mindig valamilyen eseményhez kötött, amitől máris kevésbé lesz bosszantó, hiszen valami olyan rendezvényre hívja fel a figyelmet, ami releváns a címzett számára. Az ilyen emailek személyre szabottak és jól vannak időzítve. Akkor hatékonyak a forgalomnövelés szempontjából, ha valamilyen eladást vagy újravásárlást kezdeményeznek. Ügyelni kell az ilyen levelek optimális számára, hiszen ha túl sok megy ki belőlük, akkor már kellemetlennek érzi őket a feliratkozó, és előfordulhat, hogy a kezdeti lelkesedés kudarcba fordul, és leiratkozik a levelekről. Ez egyenesen katasztrófához vezethet, hiszen az ügyfélvesztés nem jó marketing stratégia.

A feliratkozási űrlapot érdemes úgy megtervezni, hogy ne csak egy általános téma legyen, hanem több lehetőség közül lehessen választani. Ilyenek lehetnek például: akciós termékek, rendezvények, új termékek, érdekességek, összes téma. Így valóban személyre szabható, hogy ki milyen témájú leveleket kapjon. Ha ügyesen van megtervezve a lehetőségek halmaza, akkor senki nem tud megfelelően választani közülük, és az összesre feliratkozik, de a lehetőség minden esetben a felhasználó kezében van. Így a kézbesített leveleknek is nagyobb az ereje, és nagyobb eséllyel érik el a kívánt hatást is.

Természetesen hosszú távon a hűség elmélyítésében is nagy szerepet játszanak az automatikus emailek. Amellett, hogy növelik a forgalmat, az alkalmazásukkal a vezetőség is rengeteg időt és energiát spórolhat meg, hiszen nekik semmit nem kell tenniük, minden automatikusan történik a háttérben.

Címke:

Forgalomnövelés

2019-05-10