Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Induljon túrázni és strandolni a Bakonyba!

A Bakony lábánál, Pápától alig tíz kilométerre van egy kis falu, Nagytevel, amely sokféle jó lehetőséget kínál a szabadidő eltöltésére, a városi nyüzsgésből való kikapcsolódásra. A közelben van a Nagyteveli-víztározó, amely szép tóvá fejlődött, kiépített strandolási lehetőséggel, tiszta vízzel, kellemes környezetben. Nyáron a környékbeli falvakból és Pápáról is sokan jönnek ide fürödni, de az ország távolabbi részeiből is jönnek vendégek, ritka az ilyen nyugalmas, természetközeli strand. A tavat erdő veszi körül, és kényelmesen körbesétálható, igazán frissítő élmény minden évszakban.

Induljon túrázni és strandolni a Bakonyba!

Számos túraútvonalat lehet bejárni Nagytevelből indulva: elérhető a Bakony legmagasabb pontja a 709 méter magas Kőris-hegy. Ehhez esik közel Bakonybél, amelyet szent helynek tartanak a környékbeliek is. 1018-ban - gondoljanak bele, egy évezreddel ezelőtt! - itt alapították meg a Szent Mauriciusz Monostort, amelyben az Árpád-korban sok vallási vezető megfordult, többek között Szent Gellért is, afféle szellemi központként működött. A monostor angolkertjét ma is szerzetesi közösség gondozza.

Tornácos vendégház

Kiváló minőségű és kedvező árú szállás foglalható Nagytevelben: az Arda Malom vendégház baráti társaságoknak is ideális: négy apartmanban összesen 18 vendéget tudnak fogadni. Két- és négyágyas, fürdőszobás apartmanok vannak, igény szerint vendégággyal bővíthetően. A nemrég épült, tornácos vendégházban rendezvényterem is van, amely közös vacsorákra, üzleti megbeszélésekre, születésnap megünneplésére, de akár egy továbbképzés megtartására is kitűnő helyszín. A vendégeknek biztosítanak bográcsot, kemencét, tűzhelyet is a közös főzőcskézéshez. Szórakozni, sportolni vágyók pingpongozhatnak, röplabdázhatnak, van darts és lengőteke. A kisgyermekek számára pedig egy remek kis játszóteret alakítottak ki az épület mellett.

Szem a falu címerében

Aki utánaolvas Nagytevel történetének, feltűnhet neki a falu különleges címere, amelyben kék alapon egy szem van középen, körülötte egy sugárkoszorúval. Szimbolikus jel ez, az “Isten szeme”, amely gondviselőként figyel a falura. A község határában folyik a Bakony-ér, ennek a szabályozására épült a víztározó. Ez a patak régebben több malom vízellátását biztosította. Az Arda Malom vendégház is egy hajdani malom nevét őrzi, amely a falu ezen részén működött. Ez a különlegesen szép környezetben épült vendégház baráti társaságoknak kitűnő minőségű szállást nyújt minden évszakban.

Címke:

Vendégház baráti társaságoknak

2020-01-13