Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Kinek jár családi pótlék Ausztriában?

A külföldön munkát vállaló magyaroknak érdemes jól tájékozódni a rájuk vonatkozó szabályokról, mielőtt kiutaznak. Ez alól Ausztria sem kivétel, hiszen a közelsége miatt elég sok magyar választja, és az ottani bérek kecsegtetőek az itthoni emberek számára.

Kinek jár családi pótlék Ausztriában?

A külföldi magyaroknak is jár a családi pótlék

A családi pótlék Ausztria területén folyamatos ellátásként vagy különbözetként kerül kifizetésre azoknak a magyaroknak, akik bejelentett munkaviszonnyal rendelkeznek, és a havi bevételük hetvenöt százaléka Ausztriából származik. Az örökbe fogadó vagy vér szerinti szülők valamelyike igényelheti (ha mindketten kint dolgoznak, ellenkező esetben csak az a szülő, akinek munkaviszonya van), és különösen fontos, hogy egy háztartásban éljen a gyermekével. Ezt a tényt igazolni is tudni kell. Az elvált szülők esetén is lehet igényelni a családi pótlékot, ekkor nem feltétel a közös háztartásban való együttélés. Sajnálatos módon a nem vér szerinti gyermek után csak akkor igényelhető a támogatás, ha örökbefogadás útján került a szülőkhöz. Ausztriában a családi pótlék a gyermek 18 éves koráig jár, de ha szakmát adó intézetben tanul tovább, akkor ez a kor kicsúszik 24 évre.

A családi pótlék intézéséhez szükséges dokumentumok:

  • E401
  • E411
  • Antrag

Az ügyintézés rutinos szakemberek számára pofonegyszerű, de nem aki nem kommunikál minden nap az adóhatósággal, azoknak okozhat némi bonyodalmat. Éppen ezért érdemes ezt profi szakemberekre bízni, akik gyorsan és szakszerűen elintézik ezeket a papírmunkákat a családok számára. A szülő foglalkozhat a gyermekével, nem kell órákon vagy éppen napokon át értelmeznie a kacskaringós kérdéseket, csak alá kell írni az elkészült dokumentumot, és várhatja a támogatás folyósítását.

Címke:

családi pótlék Ausztria

2019-02-14