Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Kutatás-fejlesztés a növekedés motorja

Számos ipari és szolgáltatói szegmensben a túlélés, a növekedés, a versenyképesség alapvető eszköze a folyamatos innováció, a kutatás-fejlesztés eredményeinek folyamatos integrálása a vállalkozás termékeibe, szolgáltatásaiba. Ma már jóformán senki sem engedheti meg magának, hogy ne a legversenyképesebb megoldásokat használja, hiszen akkor lemarad a versenyben és folyamatosan csökken a jövedelmezősége.

Kutatás-fejlesztés a növekedés motorja

Természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy a kutatás fejlesztés némileg mást jelent egy egyetemi kutató számára és a gazdaság szereplői számára, az egyetemek, kutató intézetek inkább alapkutatásokat folytatnak, míg a vállalkozások inkább az alapkutatások eredményeit ültetik át a gyakorlatba, a termékekbe, szolgáltatásokba.

Vállalkozások esetében sokszor felmerül a kérdés, hogy mi értelmezhető kutatás-fejlesztésnek, lehet-e kutatás-fejlesztés egy vállalatnál, vállalkozásnál egyáltalán? A válasz egyértelműen igen, a kutatás-fejlesztés ebben a környezetben új termék, eszköz, berendezés, gyártási technológia, adott esetben szolgáltatás létrehozására irányuló, módszeres kísérletezést is magában foglaló tevékenység. A K+F tevékenység végeredménye többnyire olyan prototípus, amelyre alapozva az iparszerű hasznosítás,a tömegtermelés elindítása a piacra vitel megindítható.

Persze mondhatnánk azt is, hogy rendben van, de minek ezzel így ennyit foglalkozni? Alapvetően azért mert a kutatás-fejlesztés a világ majd minden országában prioritást élvez, adókedvezmények vehetők hozzá igénybe, pályázati források állnak rendelkezésre, illetve célzott támogatások léteznek adott jogi keretbe foglaltan. Folyamatosan több pályázati lehetőség él és pályázható a vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs feladatait segítendő. Léteznek pályázati források a vállalatok kutatás-fejlesztési projektjeihez, a vállalati innovációs projektekhez, a vállalati konzorciumi projektekhez és a vállalati iparjogvédelmi projektekhez.

Azonban a kutatás-fejlesztés szakszerű, jogszerű és gazdaságilag ésszerű lebonyolítása speciális szakmai felkészültséget kíván! Bővebb információ: Glósz és Társa Kft. - innovacio-menedzsment.hu

Címke:

K+F a vállalkozásokban, innováció, k+f menedzsment

2021-07-05