Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Mi az a hidraulika munkahenger, és mikor kell javítani?

A hidraulika munkahenger a munkagépek egyik speciális alkatrésze, ami rendkívül nagy igénybevételnek van kitéve a különböző feladatok elvégzése során. A hidraulika kifejezés a görög "hydro", azaz víz és az “aulos", azaz cső szavakból ered, utalva arra, hogy az erőátvitel a víz mozgásával történik.

Mi az a hidraulika munkahenger, és mikor kell javítani?

Ha folyik az olaj, irány a szerviz!

Gyakran megesik, hogy a szakemberek arra lesznek figyelmesek, hogy a munkagép olajfoltokat hagy maga után. Ez korántsem olyan probléma, ami felett szemet lehetne hunyni. Az olajfolyások egyértelműen jelzik a hidraulika munkahenger javítás időszerűségét. Ideig-óráig ugyan lehet húzni a dolgot, de az biztos, hogy egy szépen térkövezett úton aligha lehet végig menni egy olyan munkagéppel, amiből ömlik az olaj, elvégre a foltokat szinte lehetetlen eltávolítani.

A tömítés kopását komolyan kell venni

A zökkenőmentes működés szempontjából nagyon fontos, hogy milyen alkatrész a helyén legyen, és azok tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz. A tömítések több funkciót is ellátnak. Egyrészt mérséklik az erőátadást két elem között, másrészt pedig védik az alkatrészeket a külső hatásoktól, például a portól, nedvességtől. Ha a tömítések elkopnak, akkor rövid időn belül ki kell cseréltetni őket egy szakemberrel, ellenkező esetben működési rendellenességeket okozhatnak. Mi több, a biztonsági tömítések életveszélyes helyzeteket is előidézhetnek.

A fura hangokra is érdemes figyelni

A hidraulikus munkagépek zajosak. Ugyanakkor mindegyiknek megvan a sajátos zakatoló hangja. Ha a megszokottól eltérő zajokat hallat a rendszer, akkor az szintén arra utalhat, hogy szükség van a hidraulika munkahenger átvizsgálására, javítására. A feladat elvégzését ez esetben is egy szakavatottra kell bízni, aki kellő tapasztalattal és szaktudással rendelkezik.

Címke:

Hidraulika munkahenger javítás

2020-02-21