Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Mi számít minőségi tartalomnak?

A csapból is ez a minőségi tartalom duma folyik, de valójában mit is jelent ez a kifejezés? Cikkünkben megpróbáljuk világosan elmagyarázni a hozzá nem értő felhasználóknak, hogy mire kell figyelniük, és milyen szöveget kell írniuk ahhoz, hogy az minőségi minősítést kapjon.

Mi számít minőségi tartalomnak?

Mitől lesz minőségi egy tartalom, és miért van rá szükség?

A legfontosabb alapelv, hogy a felhasználónak szóljon, és ne a keresőrobotoknak. Nem szabad félrevezetni az oldalra érkezőket, és minden esetben egyedileg előállított (nem lopott) tartalommal kell szolgálni. Kerülni kell a felesleges átirányításokat és a rejtett szövegeket, mert ezek mind azt a látszatot keltik, hogy hamis, vagy csalás lehet a háttérben. Fontos, hogy a tartalom mennyisége is elfogadható legyen, ami azt jelenti, hogy legalább 3-4.000 karakter/aloldal. A nyelvezet érthető, de szakértői legyen, mindezt úgy, hogy a felhasználói élmény ne csorbuljon. Tehát ne legyen tele szakszöveggel és érthetetlen kifejezésekkel, mert abból senki nem fog érteni semmit, és csak a visszafordulási arány növekedését idézi elő.

Az optimalizált szövegírás olyan információt ad a felhasználóknak, amit keresnek, kellően illusztrálva a pontosabb érthetőség érdekében. A szövegben ajánlott elhelyezni a leggyakoribb keresőszavakat is az adott témában, hiszen így fognak majd ráakadni a felhasználók a keresőkben. Az arányra itt is figyelni kell, mert ha kulcsszóhalmozás történik, akkor büntetéssel kell számolnia a weboldalnak. A szakértők szerint a 2-3 százalékos bűvös határt nem szabad átlépni a kulcsszavakkal.

A jó minőségű tartalmak a felhasználók és a marketing szempontjából is nagyon fontosak, hiszen a keresőmotorok által érkezik a legtöbb látogató egy weboldalra. Ha szerintük nem megfelelő egy adott weboldal szövegezése, akkor sajnos egyre kevesebb látogató érkezik majd rá, míg végül elsüllyed a keresők tengerének mélyén.

Címke:

Optimalizált szövegírás

2019-05-30