Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Minden, amit az autómosásról tudni kell

Teljesen átlagos feladatnak tekinthető az autómosás. De vajon mindenki helyesen végzi, nem okoz kárt vele a gépkocsiban? Elképzelhető, hogy a gyakori gépi mosástól karcosodik a fényezés?

Minden, amit az autómosásról tudni kell

Az autómosás helyes sorrendje

Az autó veszíthet értékéből azáltal, ha helytelenül, rossz eszközökkel végezik a tisztítást. A jármű gondozásának első lépése az alapos mosás. Szakértők javasolják, hogy hetente érdemes mosni az autót, de legalább akkor, amikor szemmel láthatóan koszos. A tiszta felületeken a nedvesség hamar felszárad, viszont egy koszos karosszériaelem tovább lesz nedves, ezáltal könnyebben megindulhat a korrózió. Ennek első, szemmel látható jele a fényezés mattá válása. A sorrend előmosással kezdődik, erre azért van szükség, hogy minél kevesebb kosz maradjon a samponos mosás idejére. Ezt vagy erős vízsugárral, vagy az erősebb hatás érdekében magasnyomású mosóval is végezhetjük. A második lépés az aktívhabos (nyáron bogároldó) használata. A felület megmaródásának, mattá válásának elkerülésére érdemes pH-semleges sampont használni.

A következő lépés a samponozás, ehhez a folyamathoz is ajánlott pH-semleges mosószert, valamint mikroszálas szivacsot használni. Az autómosó kefe használata TILOS, erősen károsíthatja a fényezést. Amíg a sampon fellazítja az autón lévő szennyeződést, érdemes a gépkocsi kerekeit megtisztítani. Mindenképpen ügyelni kell arra, hogy másik szivacsot vagy eszközt kell használni erre a feladatra, nehogy a felnin lévő koszt átvigye a gépkocsi fényezésére, karosszériájára és összekarcolja azt. A samponos mosást követően alaposan le kell öblíteni vízzel, majd a legszebb hatás érdekében végigtörölni mikroszálas törölközővel.

Az autó üvegfelületeit speciális üvegtisztító szerekkel érdemes takarítani, letörlésükhöz pedig specifikus törlőeszközt használni, így érhető el a legszebb, foltmentes eredmény. Az utolsó, de nem kevésbé fontos feladat, hogy a jármű külső felületét waxolni kell, ezáltal védve az autófényezés szépségéhez. Az olcsóbb típusok 2-3 hónapig maradnak fenn, ellenben a prémium waxok akár fél évig is kitarthatnak. A waxolás plusz védelmet biztosít az autó számára, szebbé teszi a fényezést, valamint könnyebb lesz legközelebb a mosás.

Ha már megjelentek a gépkocsi felületén a nagyobb sérülések, karcok, érdemes felkeresni egy profi műhelyt, akik tapasztalatukkal és technikai felkészültségükkel képesek helyrehozni a hibákat.

Címke:

Autófényezés

2019-01-10