Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Ne várj a csodára, kezdj el gyakorolni még ma!

A programozás tanulás egyik legizgalmasabb része, amikor el kell döntened, melyik programnyelvet tanulod meg. Ha engem kérdezel nincs jó vagy rossz döntés. Sőt, ha teheted minél több programnyelvbe kóstolj bele, hogy lásd melyik milyen és milyen területen lehet alkalmazni. Elvégre sosem tudhatod, hogy melyik szakterület válik majd az igazi szenvedélyeddé. Sokan például úgy indulnak, hogy C nyelvre szakosodnak, majd végül mégis a Java vagy a C++ nyelvnél kötnek ki.

Ne várj a csodára, kezdj el gyakorolni még ma!

A mai egy csodás nap a programozásra

A siker szempontjából nem az a lényeg, hogy milyen programnyelvet választasz. Az a tapasztalatom, hogy sok diák beleesik abba a hibába, hogy türelmesen vár a csodára. Egyszer majd csak történik valami és hirtelen megértik a programozást. Ám erre még nem volt példa a tanári pályafutásom alatt és tudtommal máshol sem történt még ilyen. Ha neked tudomásod van arról, hogy valaki fejében fény gyúlt és onnantól fogva könnyen ment neki a kódolás, akkor mindenképp szólj! A valóságban ez úgy működik, hogy a folyamatos, kitartó gyakorlás útján szerezzük meg a szükséges tudást ahhoz, hogy később profi programozókká váljunk. A Java és a C++ nyelv gyakorlásához jó szívvel ajánlom neked a munkafüzetem II. kötetét, aminek a példáival átfogóan tudod feldolgozni a tananyagot. A Java, illetve C programozás feladatok megoldással együtt külön-külön is elérhetők az oldalon, ami azt jelenti, hogy akkor is tudsz tanulni, ha most épp nincs lehetőséged arra, hogy megvásárold a könyvemet.

Sose szégyelld, hogy honnan indulsz!

Lehetsz kezdő, haladó vagy újrakezdő, minden esetben meg tudsz tanulni programozni. Nem az számít, hogy honnan indulsz vagy, hogy jelenleg mennyire érted a programozást. Ha egyelőre még nem állt össze a kép és az egész inkább hasonlít egy nagy káoszra, mint értelmes összefüggések sorozatára, akkor sincs veszve minden. Ez saját tapasztalat. Csak az számít, hogy meg akarod-e tanulni vagy a nehézségek súlya alatt feladod az egészet. A Java, illetve C++ programozás feladatok megoldással együtt nagy segítséget adnak, ha autodidakta módon képzed magad. A munkafüzeteimet elsősorban azoknak a diákoknak készítettem, akik hozzám járnak programozást tanulni. Velük tüzetesen átvesszük a példákat és természetesen magyarázatot is kapnak tőlem a feladatmegoldáshoz. Ha viszont te önállóan tanulsz, akkor óriási segítséget ad, hogy nem egyedül kell kitalálnod a megoldást. Persze ne azzal kezdd, csak az után nézd meg a megoldásomat, miután megpróbáltad saját magad is megoldani a feladatot.

A Java, illetve C programozás feladatok megoldással együtt a Feladatvásár menüpontban várnak, ahol külön-külön tudod megvásárolni őket. Itt egy folyamatosan bővülő listát találsz, ami azt jelenti, hogy időnként érdemes visszanézned az új példákért és a hozzájuk tartozó magyarázatért.

Címke:

C programozás feladatok megoldással

2022-06-16