Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Programozást tanulni, szakosodni

Többszáz féle programozási nyelvet használnak a világon, vannak, amelyeket csak nagyon szűk körben, célfeladatok megoldására, és vannak, amelyek széleskörűen elterjedtek, mindenütt alkalmazott programnyelvek. Aki arra adja a fejét, hogy meg akar tanulni számítógépeket programozni, annak manapság a legcélszerűbb egy általános célú programnyelvet választania, mint például a Java, a C, a Python.

Programozást tanulni, szakosodni

Sokféle eszközben futnak C++ kódok

Aki eredményesen túljutott például a C programnyelv megtanulásán, tovább “szakosodhat”, érdemes továbblépésként a C++ programozás világába is belépni. A kilencvenes években szabványosított C++-t már a nyolcvanas évek közepétől sok helyütt alkalmazták, vannak olyan C++-ban írott kódok, amelyek már 35 éve futnak, hibátlanul. Az intelligens háztartási gépek (pl. mosógép) beépített rendszerei többségükben C++ alapúak, de az autónavigációs rendszerek, a videojáték-konzolok, a webszerverek működésében is kulcsszerepe van a C++ kódoknak, szinte behálózzák a mindennapokban használt technikai eszközeink “motorjait”.

Időt kell rá szánni, nem gyorstalpaló

Mivel sem a C, sem a C++ nem a legegyszerűbben megtanulható programnyelvek, mindenképp időt kell szánni rájuk, oktatási szakemberek szerint kb. egy évnyi tanulás, gyakorlás után lehet komolyabb fejlesztői feladatok megoldásába bekapcsolódni. Jól kell megválasztani az oktatási helyszínt, nemcsak egyetemen, hanem tanfolyamokon is elsajátítható magas szinten. A munkaerőpiac elismeri a tanulásba fektetett energiát, meglehetősen magasra értékeli ezt a szaktudást, a megfelelő szint elérése és némi gyakorlat megszerzése után válogatni lehet az állásajánlatok között, és igen jó alkupozícióval indulni a fizetések megbeszélésekor.

Címke:

C++ programozás

2020-03-23