Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Sikeres lehet egy párkapcsolati mediáció?

Akár mindenki számára adott a békés megoldás egy vita esetében. A mediáció az az eljárás, ami ezt biztosítani tudja, amely tulajdonképpen egy speciális konfliktuskezelő módszer, ami az élet bármely területén segíthet.

Sikeres lehet egy párkapcsolati mediáció?

Mi a célja?

A mediáció célja, hogy két, illetve több fél vitájában a mediátor pártatlan félként járjon közben. Mindezt úgy, hogy a mediációs ülés után mindkét fél számára előnyös egyezség szülessen. A mediáció tehát a felek által elfogadott egyezség létrehozására törekszik, amely egy probléma hatékony megoldását kínálja.

Mikor alkalmazható?

  • Párkapcsolati gondok vannak?
  • Nem beszélnek közös nyelvet?
  • Eltávolodtak egymástól?
  • Túl sok vitát hallanak a gyerekek?
  • Elveszítették az összhangot és a bizalmat?

Megoldás lehet a párkapcsolati problémákra?

Sajnos néha elkerülhetetlen a viták kialakulása még családon belül is. A mediáció segít mindazok számára, akik félresiklott kapcsolatukat szeretnék megmenteni, akiknek az a célja, hogy boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban éljenek. A párterápia sokszor a múlt sérelmeihez, a gyerekkori emlékekhez is visszatér, míg a mediáció a jövőre koncentrál. A mediáció először a problémát kiváltó okok feltárására, majd azok hatékony megoldására törekszik. A mediáció során közösen találják meg azt a megoldást, ami mind a két fél számára elfogadható. A párterápia helyett sokan választják inkább a mediációt, ami segít megcsalás, eltávolodás, kihűlő érzelmek, de anyagi gondok esetében is.

Segíthet a mediátor?

Sokan nem tudják, de van módja a peren kívüli, békés megoldásnak. A mediátor az a személy, aki ebben segíteni tud. A képzett mediátor mediációs üléseken tud annak érdekében közbenjárni, hogy a felek egymás között megegyezzenek. A mediátor természetesen szakirányú végzettséggel rendelkező szakember, aki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közvetítői névjegyzékébe nyert felvételt.

Amennyiben tehát valakinek szüksége van egy kis segítségre, nem akar válást, szomszédjával vitát, egy másik tatabányai céggel költséges pert folytatni, akkor a mediátor máris azon lesz, hogy semleges személyként közbenjárjon mindennek érdekében.

Címke:

Párkapcsolati mediáció

2019-01-20