Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Változnak a játékok, változnak a gyerekek

A mai gyermekek már egy digitalizált világban növekednek fel, játékaik többnyire sorozatban gyártott tömegáruk, plazak játékboltjaiból vásárolva, a reklámokból jól ismert márkanevekkel, a Barbie-babáktól kezdve a Duplo-szetteken át a mindenféle elektronikus kütyükig. A régi gyerekjátékok világából alig valami maradt meg. Nyolcvan vagy száz évvel ezelőtt az volt a jellemző, hogy a gyerekek saját maguk készítették el a játékszereiket vagy szüleik-nagyszüleik készítettek nekik, ez volt az igazi kreativitás.

Változnak a játékok, változnak a gyerekek

A kétéves is ügyesen rajzol

A kreatív játék fogalma manapság is sokszor előkerül, ha játszásról van szó. A szülő ismeri legjobban a gyerekét, hogy mivel szeret általában játszani, és vásárláskor természetesen igyekszik olyan játékot választani, amelyről biztosan tudja, hogy a gyerkőc kedvelni fogja. De érdemes úgymond irányítottan is játékot választani, úgy, hogy személyre szabottan, az ő fejlesztését, a kreativitásának kibontakoztatását segítse a kiválasztott játék. Két-hároméveseknek már lehet a finommotorikus mozgásokat, a kézügyességet és a kreativitást egyaránt fejlesztő eszközöket vásárolni a játszáshoz: gyerekollót, ceruzát, zsírkrétát, ecsetet, kifestőt, és kezdődhet az alkotás az apró gyermekkezekkel...

Praktikus foglalkoztató dobozok

A különböző készségfejlesztő dobozok, foglalkoztató füzetek választéka ma már óriási, 3 évestől 10-12 évesig minden évjáratnak. Egyre újabb és újabb alkotó technikák jelennek meg, mint a kaparós képalkotás, a karcképek, csillámporos homokképek készítése. De azért nem kell megfeledkezni a “klasszikusokról” sem, például a varró- és hímzőkészletekről, a színesceruza- és festőkészletről.

Címke:

Kreatív játék

2020-02-03