Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Webáruház elemzés hőtérképpel

Biztosan sokan hallottak már az online hőtérképes rendszerekről, amelyek már eléggé széles körben elterjedtek. Ezeknek a segítségével pontosan meg lehet nézni, mire figyelnek a weboldalra érkező látogatók, és melyek azok a részek, amelyekre különös figyelmet fordítanak.

Webáruház elemzés hőtérképpel

Egy költséghatékony marketing eszköz: a hőtérkép

A hőtérképekkel pontosan láthatóvá válik, hogy a weboldalra érkező felhasználók miképp használják az oldalt, és mit néznek meg rajta. Az aktivitást hideg és meleg színekkel jelzik, így hamar megállapíthatóak a weboldal legérdekesebb pontjai felhasználói szemszögből. Úgy is mondhatjuk, hogy a hőtérképes rendszer nem más, mint egy teljesen vizuális analitikai szoftver. Az ilyen módon történő webáruház elemzés lehetőséget ad arra, hogy megismerjük a weboldal erős és gyenge pontjait, és a kapott eredményeket felhasználva sokkal eredményesebb áruház készíthető.

Aki ilyen eszköz mellett dönt, annak nagyon fontos, hogy a weboldala a maximálisat nyújtsa, de ehhez látnia kell a vásárlói körének a szokásait és a viselkedésüket. Erre kitűnően alkalmasak az online hőtérkép rendszerek, hiszen még videót is lehet készíteni a látogatásokról. Igazából sokkal jobb megoldást nyújtanak ezek a rendszerek, mint a Google Analytics, hiszen ott csak a száraz adatokat vehetjük szemügyre. Egy élő videón olyan dolgok is kiszűrhetőek, amelyek a statisztikai adatokból nem. Ezek a megoldások nem lassítják a weboldal betöltődését még akkor sem, ha éppen felveszi az egész munkamenet.

Néhány hasznos online hőtérképes rendszer:

  • HotJar
  • Smartlook
  • Clicktale
  • Crazy Egg

A legtöbb eredmény szerint a felhasználók a bal felső sarkot nézik a leggyakrabban, majd innen haladnak jobbra, aztán lefelé. Törekedni kell arra, hogy a saját webáruházunk a lehető legnagyobb konverzióval üzemeljen, amihez nagyon nagy segítséget nyújthatnak a hőtérképes szoftverek, hiszen olyan élményben lehet részünk, mintha a felhasználó mellett ülnénk a vásárlás során.

Címke:

Webáruház elemzés

2019-06-13