Magyar tematikus linkgyűjtemény - Minőségi PR cikkekkel
Linkem.hu, ahol minden link számít!

Weboldal keresőoptimalizálása linképítéssel

A keresőoptimalizálás napjainkra egy rendkívül szerteágazó szakterületté vált, ami annak köszönhető, hogy a Google algoritmusai is sokkal bonyolultabbak lettek az évek során. A linképítés lényegében a SEO egyik fontos részfolyamata, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a weboldal előrébb kerüljön a találati listában.

Weboldal keresőoptimalizálása linképítéssel

A linképítés fogalma

Az online marketing eszközök repertoárja meglehetősen gazdag, aminek eredményeképpen rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a weboldal népszerűsítésére. A linképítés egy olyan keresőoptimalizálási technika, amelynek során a szövegekbe linkek kerülnek elhelyezésre azért, hogy a weboldalra minél több, és minél erősebb külső hivatkozás vezesse át az internetfelhasználókat. A módszer hatékonysága érdekében a SEO szakemberek előszeretettel hoznak létre olyan honlapokat, ahol megjelentetik a weboldalak linkjeit tartalmazó írásokat. Ezeket a szövegeket PR cikkeknek hívjuk, melyekben természetesen felbukkannak a legfontosabb kulcsszavak.

A linképítés kezdetei

A linképítés egyidős a keresőoptimalizálás megszületésével, ami pedig a Google megszületéséig, 1998-ig vezethető vissza. Mivel ebben az időszakban még nagyon egyszerű algoritmusok térképezték fel a weboldalakat, ezért szinte csak a kulcsszavak, illetve a linkek mennyisége alapján rangsorolt a keresőmotor. Később megnőtt a reciprokális linkek szerepe, ami tulajdonképpen nem más, mint hogy két webhely kölcsönösen hivatkozik egymásra. Mivel ezek a linkek többnyire minőségi honlapokon fordultak elő, ezért a rangsorolás szempontjából nagyon értékesnek számítottak. Idővel az online marketing eszközök egyre változatosabb képet mutattak, és megjelentek a linkkatalógusok is, amik lehetővé tették a mesterséges linképítést.

Címke:

Online marketing eszközök

2019-06-18